Bli med oss på en spennende reise fremover

CrewDispatcher

"For noen er vi hverdagen, for andre er vi eventyret"

Widerøe er Norges eldste merkevare innen luftfart. Vi er 2700 stolte og engasjerte medarbeidere som jobber med hele spekteret av tjenester innenfor flyvirksomhet. Vi har et evig engasjement for å skape muligheter mellom små og store steder. I Distrikts-Norge er Widerøes flyoperasjoner av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur. For noen er vi hverdagen, for andre er vi eventyret.

Vi leter etter deg som er ønsker å jobbe med å utvikle planleggingstrategien for piloter og kabinbesetning sammen med oss i Planning and Production (crew og fly) – i nært samarbeid med Widerøe’s øvrige Operations, samt Network Planning.

Vi søker etter 2 CrewDispatchers i 100 % stilling.

Som CrewDispatcher jobber du tett på driften og selskapets flyoperasjon. Hverdagen kan være hektisk og byr på varierte og spennende utfordringer. For å finne de gode løsningene samarbeider du tett med gode kolleger på tvers av avdelinger.

Du blir en del av den gode Widerøefamilien med kollegaer over hele landet. Vi har lang tradisjon og høy kompetanse, og er opptatt av å være en sentral aktør i hele Norge også i fremtiden.

Om jobben

Crew Planning er ansvarlig for planleggings- og produksjonsprosessen for alt flyvende personell i Widerøe, som inkluderer rundt 800 piloter og kabinbesetning.

Crew Planning prosessen strekker seg over en periode fra +24 måneder til «day-of-operations», og omfatter ressursplanlegging, slinge-/og roster-optimering, re-plan/ roster vedlikehold og Crew Dispatch (day-of-operations), hvor vi jobber side om side med resten av våre kolleger i Planning and Production i OCC. Arbeidsoppgavene består av:

 • Disponere flygende personell på en optimal måte i henhold til økonomi, avtaler og regelverk. Dette med hovedfokus på daglig drift og driftsmessige utfordringer
 • Løpende dialog med crew angående personalrelaterte forhold
 • Øvrige støttefunksjoner for selskapets crewoperasjon
Sverre Hjoernevik

Hvem er du?

I Widerøe er vi opptatt av hva du er laget av, hva slags holdninger og verdier du har. Verdiene våre er omtenksom, pålitelig, folkelig, og engasjert. Dette kjennetegner våre medarbeidere, måten vi jobber på, og hvordan vi ønsker å oppfattes av de reisende. Utover dette ser vi etter følgende:

 • God til å kommunisere både skriftlig og muntlig (norsk og engelsk)
 • Teamarbeider, men samtidig initiativrik og selvstendig
 • Nøyaktig, systematisk og løsningsorientert
 • Evne til å jobbe effektivt også under tidspress
 • Positiv innstilling og godt humør

Faglige egenskaper

 • Ønskelig med høyere utdanning og erfaring fra logistikk, økonomi og/eller personalrelaterte fag
 • Fordel med erfaring fra flyoperativ bransje
 • Gode kunnskaper og erfaring med bruk av datasystemer

Hos oss får du

 • Bli del av en stor og nær Widerøefamilie
 • En spennende jobb i et selskap i endring
 • Hyggelig og uformelt arbeidsmiljø

Generell informasjon

Stillingen er lokalisert ved selskapets hovedkontor i Bodø og inngår i selskapets avdeling for Crew Planning. Stillingen innebærer skiftarbeid, pt. mellom 05.30-24.00. Nødvendig opplæring vil bli gitt. Oppstart etter avtale.

Spørsmål vedrørende stillingen kan rettes til sjef Crewplan, Tor Erikstad, tlf. 90 78 10 61.

Søkere må legge ved CV og vitnemål for at søknaden skal bli behandlet.

Ved spørsmål om utfylling av elektronisk søknadsskjema kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20 eller kundeservice@jobbnorge.no på hverdager mellom 08.00-16.00.

Widerøes Flyveselskap AS

Vi har 43 fly i flåten og flyr til mer enn 49 destinasjoner i inn- og utland. Kortbanenettet i Norge er en helt sentral del av Widerøes flytilbud. Det er et viktig kollektivtilbud til distriktene og er bygd opp over mange tiår. 

Widerøe har flyvende personell på 5 baser i Norge, og leverer bakketjenester på 42 lufthavner. Vi utfører flyvedlikehold på hovedbasen i Bodø og ved 4 linjestasjoner fra nord til sør. Widerøe har hovedkontor i Bodø og administrasjonskontor på Fornebu. 

Widerøe er pioner innen elektrisk luftfart, og har som målsetning å begynne innfasing av nullutslippsfly fra 2030. Vi er det flyselskapet som er lengst fremme i  arbeidet med å gjøre luftfarten utslippsfri.

Vi skaper muligheter mellom små og store steder ...

Widerøe er et annerledes flyselskap. Vi går mot strømmen, og flyr også der hvor andre ikke flyr. Der hvor andre reserverer seg eller ikke finner det lønnsomt nok. Der har vi vår styrke, der er vi unike og der finner vi vår lønnsomhet. Vi gjør det ikke fordi det er enkelt, men fordi det er viktig. Vi har et evig engasjement for å knytte steder og folk sammen, og strekker oss for folks mulighet til å skape og bo hvor de vil.

Vi skal bidra til å gjøre viktige ressurser tilgjengelige, og vi skal fly deg trygt og effektivt også der hvor forholdene er vanskelige. Dette har vi trodd på og kjempet for i over 80 år og vi skal alltid strekke oss så langt det er mulig for å gi alle et godt tilbud. Kanskje derfor er vi også blitt Norges eldste flyselskap. Fordi Widerøe skaper muligheter mellom små og store steder.

                                                                               Widerøes visjon

Søknadsfrist

15. august 2021

Arbeidsgiver

Kommune

Bodø

Omfang

Heltid (2 stillinger)

Varighet

Fast

Arbeidssted

Langstranda 6, 8003 BODØ

CrewDispatcher – Widerøe – Jobbnorge ID 209779