Til å lede og videreutvikle Rusånes Fabrikker AS søker vi:

Fabrikksjef

Saltdalshytta og Rusånes-fabrikken har vært en foregangsbedrift i utvikling, design og produksjon av effektive byggesett til Saltdalshytter og -hus i mange år og vi står nå foran flere nye spennende prosjekter og oppgaver. Fabrikksjefens hovedoppgave er å øke våre konkurransekraft i nært samarbeid med vår produktutviklingssjef og resten av lederteamet i Saltdalshytta.

Vi har flere nye produktkonsepter under utvikling, som gjør at fabrikken står foran spennende teknologiske utfordringer mht. å videreutvikle byggekonsepter og -systemer for å kunne redusere samlet byggetid og -kostnad for våre kunder og forhandlere. Fabrikkorganisasjonen er en viktig partner i dette arbeidet og fabrikksjefen vil derfor være en sentral medspiller i de ulike prosjektgruppene i Saltdalshytta og Mestergruppen konsernet. 

Vi har oppnådd gode resultater med Lean arbeidet som er gjennomført hittil, men tar nå mål av oss å løfte oss flere steg videre i løpet av de neste 2 til 3 årene. Fokuset blir ikke bare i produksjon, men også på de administrative prosessene på Rusånes, samt i arbeidsprosessene med Salg & Marked, Saltdalshytta Entreprenør og våre forhandlere. 

Et annet satsingsområde er videreutvikling av våre IT-systemer i og rundt produksjonsfunksjonen. Digitalisering står høyt på agendaen og vi har en ambisiøs plan de neste årene som krever sterk involvering fra fabrikksjefen og hele lederteamet i Saltdalshytta og på Rusånes.

Stillingen rapporterer til administrerende direktør i Saltdalshytta, og inngår i selskapets ledergruppe. Fabrikksjefen vil også samarbeid med direktør for produksjon og logistikk i Mestergruppen.

Hovedoppgaver

 • Daglig driftsoppfølging og oppfølging av KPI-er for produktivitet, leveransepresisjon og kvalitet.
 • Redusere ledetider og øke kvalitet på produkter og løsninger. 
 • Oppfølging av kunder og forhandlere i samarbeid med Salg og Markedssjef.
 • Utarbeide plan for teknisk utvikling og investeringer i fabrikken samt være bidragsyter i utviklingsprosjekter i Saltdalshytta og Mestergruppen-konsernet. 
 • Videreutvikling av logistikk og distribusjonsmodellen for Saltdalshytta i samarbeid med konsernressurser i Mestergruppen og våre forhandlere. 
 • Videreutvikle Lean Manufacturing-konsepter, forbedringsarbeid og team/lederutvikling.  
 • Videreutvikle, implementere og følge opp fabrikkens rapporteringssystem, KPI-er og målemetodikk.
 • Organisasjonsutvikling og forbedringsarbeid for å styrke vår lønnsomhet og konkurranseevne.

Ønsket bakgrunn er:

 • Ledererfaring fra mellomstor/stor produksjonsbedrift, fortrinnsvis innenfor byggevaresektoren, mekanisk eller prosessindustri
 • Fordel med erfaring med produksjon av konfigurerte produkter i mange varianter med korte ledetider
 • Erfaring med implementering av Lean Manufacturing-konsepter og -metoder
 • Erfaring med implementering av ERP-systemer, MES/produksjonsstyringssystemer og digitalisering
 • Kunnskap og erfaring med logistikk/distribusjon er en fordel
 • Høyere relevant utdanning

Ønskede lederegenskaper:

 • Tydelig, engasjert og samlende 
 • God evne til å prioritere
 • Strukturert og handlekraftig
 • Utviklingsorientert 
 • Kundeorientert med god forretningsforståelse
 • Engasjerende og involverende lederstil
 • Opptatt av å skape resultater gjennom teamarbeid og involvering

Saltdalshytta AS tilbyr en spennende og utviklende lederstilling i et konsern i vekst og utvikling.  

Kontorsted er Rusånes i Saltdal.

Spørsmål om stillingen kan rettes til: 

Harriet A. Havdal i Essensi AS, tlf. 477 53589, eller til Arne Dyngeland, direktør for produksjon og logistikk i Mestergruppen, tlf. 915 92720.  Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Søknad med CV sendes elektronisk innen 1. november via www.essensi.no. 

Vår hjemmeside er www.saltdalshtta.no

Om Saltdalshytta

Helt fra Saltdalshyttas start i 1979, har vi vært opptatt av å bygge hytter som holder høy kvalitet og som er tilpasset et værhardt Norge. Etter å ha bygd over 7000 hytter både til fjells og ved havet, i alle slags forhold, vet vi hva som skal til for å bygge en kvalitetshytte som varer. Saltdalshyttas hytteelementer produseres ved vår fabrikk i Saltdal, Rusånes Fabrikker AS, med overlegen nøyaktighet, under gunstige fukt- og temperaturforhold, og med strenge krav til kvalitet og tekniske løsninger. Resultatet er et kvalitetsprodukt og byggesett som kan monteres og tettes på byggeplassen i løpet av noen få dager.

Fabrikken har 64 ansatte, omsetter for ca.  250 MNOK pr år. Fabrikkens kunder er primært forhandlere i de fleste regioner i Norge, samt Saltdalshytta Entreprenør (SHE) hvor vi har tre regionale team; Nord, Midt og Sør. Vår fabrikksjef gjennom mange år skal over i ny stilling som leder for produktutvikling, og vi søker derfor hans etterfølger.

Om Mestergruppen

Mestergruppen er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. Mestergruppen eier de norske byggevarekjedene Byggtorget, Byggeriet, Ski Bygg og XL-BYGG med til sammen rundt 220 byggevareutsalg over hele landet, samt huskjedene Mesterhus, Systemhus, Nordbohus og Blink Hus. Mestergruppen eier videre byggevarekjedene XL-BYGG, Bolist og Järnia i Sverige. I tillegg driver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter. Gruppen er en av landets største hytteprodusenter, med kjente merkevarer som Saltdalshytta og Røroshytta i porteføljen – samt en ledende takstol- og precut-produsent gjennom Pretre. Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier og en omsetning på rundt 14 milliarder kroner.

Fabrikksjef – Saltdalshytta – Mestergruppen