Bli med oss på en spennende reise fremover

Finansiell Controller

"For noen er vi hverdagen, for andre er vi eventyret"

Widerøe er Norges eldste merkevare innen luftfart. Vi er 2700 stolte og engasjerte medarbeidere som jobber med hele spekteret av tjenester innenfor flyvirksomhet. Vi har et evig engasjement for å skape muligheter mellom små og store steder. I Distrikts-Norge er Widerøes flyoperasjoner av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur. For noen er vi hverdagen, for andre er vi eventyret.

Vi leter nå etter en engasjert og faglig dyktig økonom til stillingen som Finansiell Controller.

Dette er en av tre controllerstillinger som for tiden er utlyst i Widerøe AS.

Stillingen er organisatorisk plassert under økonomiavdelingen i vår enhet for regnskap. Avdelingen har overordnet ansvar for økonomifunksjon i hele Widerøe konsernet. Nærmeste leder vil være konsernets regnskapssjef.

Du blir en del av den gode Widerøefamilien med kollegaer over hele landet. Vi har lang tradisjon og høy kompetanse, og er opptatt av å være en sentral aktør i hele Norge også i fremtiden.

Om jobben

Noen av dine sentrale arbeidsoppgaver vil være:

 • Bidra med finansiell informasjon, analyse og annen relevant støtte til beslutningstakere i konsernet
 • Perioderapportering
 • Rådgiver og stedfortreder for regnskapssjef
 • Forbedring av internkontroll
 • Regnskapsmessige og skattemessige vurderinger
 •  Prosjektledelse på økonomiområdet (effektivisering og digitalisering)
 • Løpende kvalitetssikring av finansiell informasjon

Hvem er du?

I Widerøe er vi opptatt av hva du er laget av, hva slags holdninger og verdier du har. Verdiene våre er omtenksom, pålitelig, folkelig og engasjert. Dette kjennetegner våre medarbeidere, måten vi jobber på og hvordan vi ønsker å oppfattes av de reisende. Utover dette ser vi etter følgende:

 • Fremoverlent og selvgående med høy gjennomføringsevne
 • Strukturert og ansvarsbevisst
 • Interesse for og kompetanse innen bruk av digitale verktøy
 • Stor arbeidskapasitet
 

Faglige egenskaper

 • Økonomisk utdannelse master nivå, med fagkrets innen regnskap, finans eller økonomistyring. Gjerne erfaring fra revisjon
 • Ønskelig med 2-3 års erfaring fra tilsvarende rolle og god regnskapsforståelse
 • Erfaring med bruk av ERP systemer
 • Erfaring og interesse for bruk av analyseverktøy (Excel, PowerBI, Qlik, eller andre)
 

Hos oss får du

 • En trygg og seriøs arbeidsgiver
 • Bli del av en stor og nær Widerøefamilie
 • En spennende jobb i et selskap i endring
 • Hyggelig og uformelt arbeidsmiljø

For den rette kandidaten innebærer stillingen gode muligheter for egen utvikling, og muligheten til å komme tett på en meget spennende og kompleks virksomhet

 

Generell informasjon

Arbeidssted for stillingen vil være ved vårt hovedkontor i Bodø. Konkurransedyktige betingelser og lønn etter avtale.

Har du spørsmål om stillingen er du velkommen til å kontakte assisterende regnskapssjef Janita Nilsen tlf. 90 98 90 64.

Ved spørsmål om utfylling av elektronisk søknadsskjema kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20 eller kundeservice@jobbnorge.no på hverdager mellom 08.00-16.00.

 

Widerøe-konsernet

Vi har 43 fly i flåten og flyr til 49 destinasjoner i inn- og utland. Kortbanenettet i Norge er en helt sentral del av Widerøes flytilbud. Det er et viktig kollektivtilbud til distriktene og er bygd opp over mange tiår. 

Widerøe har flyvende personell på 5 baser i Norge, og leverer bakketjenester på 42 lufthavner. Vi utfører flyvedlikehold på hovedbasen i Bodø og ved 4 linjestasjoner fra nord til sør. Widerøe har hovedkontor i Bodø og administrasjonskontor på Fornebu. 

Widerøe er pioner innen elektrisk luftfart, og har som målsetning å begynne innfasing av nullutslippsfly fra 2030. Vi er det flyselskapet som er lengst fremme i  arbeidet med å gjøre luftfarten utslippsfri.

 

Vi skaper muligheter mellom små og store steder

Widerøe er et annerledes flyselskap. Vi går mot strømmen, og flyr også der hvor andre ikke flyr. Der hvor andre reserverer seg eller ikke finner det lønnsomt nok. Der har vi vår styrke, der er vi unike og der finner vi vår lønnsomhet. Vi gjør det ikke fordi det er enkelt, men fordi det er viktig. Vi har et evig engasjement for å knytte steder og folk sammen, og strekker oss for folks mulighet til å skape og bo hvor de vil.

Vi skal bidra til å gjøre viktige ressurser tilgjengelige, og vi skal fly deg trygt og effektivt også der hvor forholdene er vanskelige. Dette har vi trodd på og kjempet for i over 80 år og vi skal alltid strekke oss så langt det er mulig for å gi alle et godt tilbud. Kanskje derfor er vi også blitt Norges eldste flyselskap. Fordi Widerøe skaper muligheter mellom små og store steder.

                                                                              Widerøes visjon 

Søknadsfrist

30. juni 2021

Arbeidsgiver

Kommune

Bodø

Omfang

Heltid

Varighet

Fast

Arbeidssted

Langstranda 6, 8003 Bodø

Finansiell Controller – Widerøe – Jobbnorge ID 207633