Bli lærling i sjømatindustrien!

Ønsker du å stå i jobb med lønn og samtidig ta fagbrev?

I Lofoten har vi ledige læreplasser innen fagene sjømatproduksjon og industriell matproduksjon.

Vi tilbyr læreplasser til både deg som har fullført videregående opplæring, og til deg som mangler kvalifiserende utdanning og ønsker et mer praktisk utdanningsløp.

…kan jeg bli lærling uten å ha fullført videregående utdanning?

 Ja! Gjennom LOFOTMODELLEN kan vi tilby fagbrevutdanning uten at du må sitte på skolebenken og pugge teori. Vi tilpasser opplæringen til ditt behov, og baker teorien inn i den praktiske opplæringen mens du er i full jobb i lærlingbedrift. Perfekt for deg som ønsker et karrierebytte uten å starte på nytt, eller som bare ikke trives så godt på skolebenken.

Lærling innen sjømatproduksjon

Som lærling innen sjømatproduksjon får du en spennende og fysisk aktiv jobb i en fiskeindustribedrift som for eksempel et fiskemottak eller en filetfabrikk. Her tar du imot og kontrollerer råvarer som skal bli til sjømat. Når råvarene er kontrollert, skal de bearbeides og lagres. Det betyr for eksempel at fisken skal sløyes før den pakkes og settes på kjøle- eller fryselager, klargjøres til salting eller tørking. Du opererer også ulike typer maskiner og verktøy og jobber med kvalitetskontroll og lagerstyring.

Høsten 2023 tar vi inn lærlinger i sjømatproduksjon til følgende bedrifter:

 • Røst fiskeindustri AS: Røst Fiskeindustri AS holder til på Røst, øya lengst vest i Lofoten. Her kjøper, selger og produserer de ferskfisk, saltfisk og tørrfisk, samt biprodukter som lever og rogn.
 • Glea AS: Glea AS har tilvirket fisk og tørrfisk av ypperste kvalitet på Røst siden 1936. Tørrfisk er selskapets viktigste produkt, og det aller meste eksporteres til Italia.
  Les mer om selskapet: glea.no
 • Jm Langaas Drift AS: Jm Langaas Drift AS har drevet med kjøp og produksjon av fisk siden 1905. Selskapet holder til i Sund i Lofoten. Hovedgesjeften er produksjon av tørrfisk for det europeiske markedet.
 • Norfra AS: Norfra ble etablert i 1984 og selger, foredler, produserer og sørger for logistikk av sjømat av ypperste kvalitet. Selskapet eier Nic Haug på Ballstad i Lofoten som årlig kjøper rundt 2500 tonn med råstoff som går til produksjon av fersk fisk, tørrfisk og saltfisk. Selskapet eier også anlegg i Nordvågen (Finnmark) og Torsvåg (Troms). Som lærling i Norfra vil du kunne få muligheten til å arbeide ved flere av selskapets anlegg.
  Les mer om selskapet: norfra.no

For å bli 2-årig lærling i sjømatproduksjon trenger du følgende videregående utdanning:

 • VG1 Restaurant- og matfag + VG2 Matproduksjon.

Du kan også ta fagbrev gjennom LOFOTMODELLEN uten påkrevd videregående utdanning. Ta kontakt for informasjon om hvordan vi kan tilpasse opplæringen til DITT behov.

Er dette noe for deg?

Send søknad med CV til:

                                      
Merk eposten med «lærling sjømatproduksjon», så tar vi snarlig kontakt for å finne ut hva vi kan gjøre for DEG!

Søknadsfrist: Vi vurderer søkere løpende.

Lærling innen industriell matproduksjon

Som lærling innen industriell matproduksjon får du jobbe med fremstilling av mat- og drikkevarer i en industrialisert produksjonsbedrift. Du lærer å utnytte råvarer og teknologi, og du jobber med avansert produksjonsutstyr. Produktkrav, kvalitet, ernæring og mattrygghet er viktig i faget, og du holder alltid fokus på forbrukeren som skal spise produktet til slutt.

Høsten 2023 tar vi inn lærlinger i industriell matproduksjon til følgende bedrifter:

 • Insula Produksjon AS avd Leknes: Insula Produksjon AS er et produksjonsselskap som foredler sjømat fra råstoff til spiseklare produkter. Ved fabrikken på Leknes i Lofoten arbeider det rundt 100 dyktige medarbeidere som lager produkter som røkt laks og ørret, farseprodukter som fiskekaker og fiskeburgere, fiskeboller, fiskepudding og fiskegrateng. Les mer om selskapet her: insula.no

 • Lerøy Norway Seafood AS avd Stamsund: Lerøy Norway Seafoods AS er et selskap i det børsnoterte konsernet Lerøy Seafood Group ASA. Ved selskapets fabrikk i Stamsund produseres tradisjonelle filetprodukter i tillegg til fiskematprodukter, der fiskeboller, kaker, burgere og pudding inngår i sortimentet. Fabrikken sysselsetter omlag 100 ansatte. Les mer om selskapet her:  leroyseefood.no 

For å bli 2-årig lærling i industriell matproduksjon trenger du følgende videregående utdanning:

 • VG1 Restaurant- og matfag + VG2 Matproduksjon
  eller
 • VG1 Elektro- og datateknologi + VG2 Industriteknologi
  eller
 • VG1 Teknologi- og industrifag + VG2 Industriteknologi

Du kan også ta fagbrev gjennom LOFOTMODELLEN uten påkrevd videregående utdanning. Ta kontakt for informasjon om hvordan vi kan tilpasse opplæringen til DITT behov.

Er dette noe for deg?

Send søknad med CV til:

          

Merk eposten med «lærling sjømatindustri», så tar vi snarlig kontakt for å finne ut hva vi kan gjøre for DEG!

Søknadsfrist: Vi vurderer søkere løpende.

TENK Lofoten bistår lærlinger og medlemsbedrifter med koordinering og kvalitetssikring av utdanningsløpet fram mot fag- og svennebrev. I samarbeid med bedrifter og skoler jobber vi aktivt for rekruttering til de yrkesfagene som bedriftene i Lofoten trenger for å skape utvikling og vekst. Kontoret ble etablert i 1995 og har cirka 90 medlemsbedrifter lokalisert i alle Lofoten-kommunene. www.tenklofoten.no

 

Sjømatbedrift i Lofoten – Lærling