Er du vår nye spesialist som arbeider i en kombinasjon av hjemmekontor og tilstedeværelse? Bor du i Oslo, Trondheim, Stockholm eller andre steder?

“Kombinerer drømmehjemmet i Sverige
med drømmejobben på Helgeland”

Barnepsykiateren Marie Proczkowska sitter med en unik og ettertrakta kompetanse som pasientene på Helgeland nyter godt av.  Hun elsker Helgeland, stortrives i Helgelandssykehuset og er imponert over personalet som jobber her. Marie ville gjerne være en del av dette, men ønsker ikke gi slipp på drømmehjemmet hun har bygd opp i Sverige. 

Fleksibel ordning ble løsningen 

Marie er blitt veldig glad i Helgeland, men har hjemmet sitt i Visingsö i Sverige. Her har hun en stor vakker hage som hun har investert mye tid og ressurser på, så det å flytte fra Visingsö var ikke et alternativ. Løsningen ble en fleksibel ordning hvor Marie er ansatt i 100 prosent stilling ved Helgelandssykehuset, hvorav 50 prosent av tiden er fysisk til stede på Helgeland, og de resterende 50 prosent med digital tilstedeværelse via hjemmekontoret i Sverige.

Rune Holm, som er klinikksjef for klinikk psykisk helse og rus, er opptatt av å finne gode løsninger når det dukker opp attraktive søkere som viser interesse og ønske om å jobbe i Helgelandssykehuset.

-Med dagens teknologi, og ikke minst mulighetene pandemien har lært oss, så vi muligheten for å teste ut en fleksibel løsning for Marie, sier Rune. 

 Fv. Psykolog Andrea Herje og barnepsykiater Marie Proczkowska (63) jobber til daglig ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUP) i klinikk for psykisk helse og rus i Helgelandssykehuset.

Den fysiske arbeidsplassen er likevel viktig  

Marie har blitt tatt veldig godt imot av sine kollegaer og beskriver dem som åpne og helt fantastiske. Ikke bare når hun er fysisk til stede, men også digitalt i de periodene hun jobber hjemmefra. 

Selv om arbeidet kan utføres vel så effektiv andre steder enn på kontoret, betyr det ikke at fysiske møter ikke er viktig.  

Arbeidsplassen er en viktig arena for å bygge fellesskap og for faglig og sosial utvikling, sier Rune og har tro på at en kombinasjon med hjemmekontor og fysisk tilstedeværelse er avgjørende for å kunne samarbeide godt digitalt. 

Dette er Marie helt enig i, og er veldig fornøyd med den fleksible ordningen de har kommet frem til. 

-Når jeg er hjemme i Sverige er jeg alltid tilgjengelig via telefon og video, og pasientene eller deres foreldre ringer meg direkte dersom det er noe, sier Marie.

 

Marie er fasinert over været på Helgeland og kan godt forstå at dette er noe nordlendinger prater mye om.

Fleksibilitet gir resultater 

Marie setter pris på å ha en arbeidsgiver som lar henne planlegge arbeidshverdagen, til det beste for henne og pasientene ved Helgelandssykehuset.

Rune er fornøyd med hvordan de har klart å tilrettelegge arbeidshverdagen for Marie:

“Fleksibilitet betyr ikke at det ikke stilles krav til de ansatte, og Marie er et godt eksempel på at det er mulig å tilrettelegge for en fleksibel løsning, også innen psykiatrien”, sier han og påpeker at det viktigste er at pasientenes behov alltid er ivaretatt. 

Videre presiserer han at en løsning slik Marie har, ikke nødvendigvis passer for alle, og heller ikke alle oppgaver kan løses like godt fra hjemmekontor. Det er derfor viktig å finne en balansegang mellom fleksibilitet, arbeidsgivers og medarbeiders behov. 

Ville oppleve Norge, men på Helgeland ønsket hun å bli 

Marie hadde et ønske om å oppleve Norge, og begynte som legevikar og reiste rundt på ulike oppdrag. Hun forteller at hun fikk oppleve mange spennende steder, men like før koronaen brøt ut landet hun på Helgeland.  Her ønsket hun også å bli værende

-Jeg kan bekrefte myten om at folk langs kysten av Norge og nordlendinger er åpne og imøtekommende mennesker, og de snakker ofte om været, forteller Marie. Etter å ha opplevd været selv kan hun godt forstå akkurat det, for det er virkelig fascinerende, sier hun. 

Hun forteller at hun våknet i morges kl 05.30 for å oppdage at det var snøstorm utenfor vinduet. “Uff, tenkte jeg – jeg orker ikke å gå ut med hunden min i dag. Men, når man har hund så må man ut, uansett vær. Så hun kledde på seg og gikk ut. Og ute var det vindstille og klarvær. Utrolig så fort været skifter karakter.”

Trives i Helgelandssykehuset

I Helgelandssykehuset forteller Marie at hun ble møtt av kollegaer som var veldig åpne og inkluderende, og hun ble svært imponert over å se det lille teamet jobbe så effektivt og bra. Det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for at her ville jeg jobbe.

Helgelandssykehuset består av mange dyktige medarbeidere som gjør en fantastisk jobb, og jeg er stolt av å få være en del av det. 

Hun forteller også at hun har blitt kjent med folk hun har møtt på gaten når hun har vært ute og gått tur med sine firbente venner. 

Marie har gjennom sitt yrkesaktive liv hatt mange kollegaer og har etablert et stort faglig nettverk. Er det behov for å diskutere faglige problemstillinger, har hun mange hun kan støtte seg til både i og utenfor Helgelandssykehuset. 

Marie opplever at hun har fått god anledning til å jobbe med faglig utvikling.  

-Nå har jeg vært her et par år og har allerede jobbet med flere til dels store og små forbedringsprosjekter. For eksempel har vi gjort et ganske stort arbeid knyttet til behandlingen av ADHD-pasienter, forteller Marie med stor entusiasme.  

Gjennom å etablere flere møteplasser og arenaer for samarbeid på tvers av fagmiljøer, på tvers av lokasjoner og ikke minst på tvers av psykiatri og somatikk, mener Marie at Helgelandssykehuset har en unik mulighet i for å bli Norges beste lokalsykehuset.

Høres dette ut som drømmejobben?

Ta kontakt med oss!

Senteret har ledig følgende stillinger:

VOP Brønnøysund:

 • Psykologspesialist 100 % fast
  Psykiater 100 % fast

BUP Brønnøysund:

 • Psykologspesialist 100 % fast
 • Psykiater 100 % fast

BUP Sandnessjøen:

 • Psykologspesialist 100 % fa

Gunnar Holmvik
Områdesjef
 476 20 801

Avdeling for habilitering (Arbeidssted Mo i Rana, Mosjøen eller Sandnessjøen):

 • Psykologspesialist 100 % fast
 • Pediater eller spesialist i allmennmedisin 100 % fast

Rusenheten / TSB poliklinikk:

 • Psykologspesialist 100 % fast

VOP:

 • Psykologspesialist 100 % fast
Anikken Olsen Aaseng
Områdesjef
 482 00 321

Døgnavdeling voksne:

 • Psykiater 100 % fast

Voksenpsykiatrisk poliklinikk (VOP):

 • Psykologspesialist 100 % fast
 • Psykiater 100 % fast

Døgnavdeling barn- og unge:

 • Psykologspesialist 100 % fast
 • Psykiater 100 % fast

Familieavdelingen:

 • Psykologspesialist 100 % fast

Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP)

 • Psykologspesialist 100 % fast
Børge Nordås
Områdesjef
 481 28 494

Helgelandssykehuset HF er en av regionens største kompetansebedrifter, med cirka 1700 medarbeidere på Helgeland. Helgelandssykehuset tilbyr spesialisthelsetjenester innen somatisk og psykisk helse, og avhengighetsbehandling. I tillegg utdanner vi helsepersonell og investerer i din videreutdanning. Helgelandssykehuset satser betydelig på forskning og innovasjon. Våre medarbeideres kompetanse og profesjonalitet er grunnleggende for at vi skal nå visjonen om å skape Norges beste lokalsykehus, med det beste tilbudet for pasientene.  Vi setter alltid pasientene i fokus. I god samhandling med våre samarbeidspartnere og omgivelsene skal vi sikre gode og trygge helsetjenester basert på våre verdier; kvalitet, trygghet, respekt og lagspill.

Helgelandssykehuset har et særskilt ansvar for tilrettelegging av helsetilbud til den samiske befolkningen. Vi oppfordrer derfor personer med kompetanse innen sør-samisk språk og kultur til å søke.

Helgelandssykehuset HF ønsker at våre medarbeidere skal gjenspeile befolkningens mangfold og vi oppfordrer alle som er kvalifiserte til å søke hos oss, uansett kjønn, alder, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Det samme gjelder dersom du har hatt et lengre opphold fra arbeidslivet. Vi forplikter oss til å kalle inn kvalifiserte søkere i henhold til dette, til alle utlyste stillinger.

Helgelandssykehuset – Psykiater og psykologspesialist