Sortland kommune

Bli med å utvikle Sortland!

Stor vekst i Vesterålen bidrar til at Sortland kommune trenger flere dyktige medarbeidere. Teknisk og Samfunnsutvikling i kommunen styrker derfor teamet, og utlyser følgende stilling i vår Plan- og forvaltningsavdelingLes mer om stillingen og ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Søknadsfrist: 29. august 2023 

Sortland er en kommune og en by i Vesterålen i Nordland som vokser raskt – i tillegg opplever vi stor vekst i hele Vesterålen. Med økning i antall prosjekter, får Teknisk og Samfunnsutvikling ved Sortland kommune også økt arbeidsmengde. Sortland kommune styrker derfor bemanningen og søker dyktige folk til følgende stilling i vår Plan- og forvaltningsavdeling:

 • Byggesaksbehandler

Har DU lyst til å bidra med å utvikle Sortland videre? Søk i dag!

Byggesaksbehandler

Regionsenteret i Vesterålen opplever stor vekst, mange byggeprosjekter, og dermed mange plan- og byggesaker til behandling. Her kan du kombinere faglig utvikling – med å utvikle hele Sortland! Byggesaksavdelingen består i dag av fagkoordinator og 2,5 saksbehandlere. Sortland kommune er et attraktivt lokalsamfunn i stadig utvikling, noe som gir et høyt aktivitetsnivå for byggesaksavdelingen.

Plan- og forvaltning søker byggesaksbehandler til 100 % fast stilling!

Arbeidet ved avdelingen består av mange spennende oppgaver og er organisert i enhet med avdelingene geodata, plan og naturforvaltning. Dette gir god mulighet for vekst og faglig utvikling sammen med interne og eksterne samarbeidsparter.

Jobben består blant annet av

 • primært saksbehandling etter plan- og bygningsloven
 • å utføre tilsyn og ulovlighetsoppfølging
 • publikumsveiledning og oppfølging
 • matrikkelføring
 • andre utviklingsarbeider innenfor kommunen

Dette innebærer kontakt med private og profesjonelle utbyggere, og en viktig oppgave vil være veiledning og dialog for å sikre gode saksprosesser.

Kvalifikasjoner

 • relevant utdanning på høyskole-/universitetsnivå bachelor eller master, for eksempel som ingeniør, jurist, arkitekt eller geolog. Relevant, sterk og allsidig praksis kan kompensere for utdanning.
 • kunnskap og erfaring i bruk av relevant lovverk med tilhørende forskrifter.
 • gode formuleringsevner både skriftlig og muntlig
 • evne til å arbeide systematisk, strukturert og selvstendig
 • gode IT-kunnskaper
 • vilje til å initiere gode samarbeidsrelasjoner, og bidrar til gjensidig kompetanse- og erfaringsdeling 
 • det er ønskelig med erfaring fra bruk av GIS-verktøy

Personlig egnethet vil bli vektlagt – også hvordan du kan komplettere øvrige medarbeidere i virksomheten.

Vi kan tilby deg

 • en utfordrende og spennende stilling med mange utviklingsmuligheter i et positivt, faglig godt og hektisk miljø
 • en arbeidsplass med fokus på «frisknærvær»
 • mulighet for videreutdanning/kurs
 • fleksibel arbeidstid
 • konkurransedyktig lønn
 • gunstig pensjonsordning

Tilsettingsvilkår

Søkere som mener de har fortrinnsrett til utvidelse/fast stilling må anmerke dette i søknaden. Arbeidstakere tilsettes i Sortland kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. Prøvetiden er 6 måneder i faste stillinger.

Generelt

Med utgangspunkt i politisk vedtatt “Handlingsplan for likestilling og mot diskriminering”, oppfordrer Sortland kommune alle kvalifiserte kandidater til å søke stilling i kommunen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Sortland kommune vil ved eventuell ansettelse av søkere med redusert funksjonsevne bidra til å legge forholdene til rette.

Det gjøres oppmerksom på at navnet på en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om at navnet blir unntatt offentlighet. Ønsker du unntatt offentlighet må det begrunnes, jf. offentleglova § 25, andre ledd. Begrunnelse sendes til hr@sortland.kommune.no. Du varsles dersom ønsket ikke kan tas til følge.

Søknad sendes

Sortland kommune benytter elektronisk søknadsprosess. Vi ber om at søknadstekst fylles ut, og at attester og vitnemål lastes opp i søknadsprosessen. Arbeidsansiennitet er grunnlag for lønnsfastsettelsen i et evt. jobbtilbud.

Ved behov for hjelp med registrering og utfylling av søknad, ta kontakt med vår HR-avdeling på tlf. 76 10 90 00 eller e-post: hr@sortland.kommune.no

Velkommen som søker!

Vi ønsker ikke å bli kontaktet av annonseselgere.

Kontaktpersoner

Silje Rognlien Brekke
mob: 482 26 354

Søknadsfrist
29.08.2023

Om Sortland kommune

Sortland er en kommune og en by i Vesterålen i Nordland, og omfatter områder på øyene Langøya og Hinnøya. Sortland er en ung by (bystatus fra juni 1997) som har vokst raskt. I tillegg opplever vi stor vekst i Vesterålen – og det er en gledelig nyhet! For å være i stand til å ivareta viktige samfunnsoppgaver på best mulig måte, styrker Teknisk og Samfunnsutvikling i kommunen derfor bemanningen. Velkommen som søker!

Sortland kommune – Teknisk og Samfunnsutvikling – Byggesaksbehandler Ekstra