Bli en del av Apollon Medical

Vi har inngått rammeavtale med sykehusinnkjøp HF for bemanning av psykologspesialister og trenger flere med på laget.

Nysgjerrig på hvem vi er, og mulighetene vi kan tilby? Ta kontakt.

Apollon Medical ble startet av 3 overleger, der alle tre fortsatt jobber klinisk. Det betyr at du som vikar får oppdrag som er godt tilpasset hverdagen som psykologspesialist og psykiater.

Å være vikar er ideelt for deg som ønsker økt fleksibilitet i hverdagen. Vi har avtaler med norske sykehus og stadig flere kommuner, og er opptatt av å finne en god match mellom deg som spesialist og oppdragsgiver.

Vår kliniske kompetanse som psykiatere gjør det mulig å tilby faglig veiledning ved behov og kan komme godt med, når en står alene med problemstillinger, noen ganger i et ukjent faglig miljø. Som ansatt hos Apollon Medical vil du i tillegg få en konkurransedyktig og høy lønn.

Bli bedre kjent med tre av våre lege-vikarer, psykiateren Else, spesialisten innen indremedisin og geriatri Sahand og psykologspesialisten Hannes

Fag og fleksibilitet

Det faglige nivået og fleksibiliteten alene er nok til at psykologspesialisten Hannes Edvardsson er strålende fornøyd med Apollon Medical. Men det er ikke de eneste fordelene.

Hannes har utdanning som sosionom, er cand. psycog spesialist innen klinisk voksenpsykologi – men en MBA for å toppe det hele. Han har nesten tolv år bak seg innen spesialisthelsetjenesten i Norge, og har jobbet via Apollon Medical siden høsten 2021.

“Jeg har prøvd flere vikarbyråer, og for meg er det ingen som slår Apollon, forteller Hannes. Det handler først og fremst om at de tre grunnleggerne er overleger og psykiatere selv, og kjenner dermed hverdagen til oss der ute.”

Apollon ble stiftet i 2021 av overlegene Leif Olsen, Ulf Benckert og Ali Nazari. De jobber fremdeles klinisk alle tre.

“I kontrast til en eller annen rekrutteringsavdeling, så forstår de tre seg på legeyrket og vet dermed hvilke oppdrag jeg passer til. I min tid i Apollon har jeg vært i både Alta og Molde, og har forlenget begge oppdragene. Det vitner om at de har truffet – både for meg og for oppdragsgiver.”

De tre grunnleggerne fungerer også som viktige sparringspartnere.

“Vi kan sparre om pasienter, naturligvis helt anonymt, og det er veldig verdifullt. Jeg har vært i helsevesenet i 30 år og innen psykologien i 20 og har dermed erfart at man kommer borti en hel del spesielle saker. De tre gir  en veldig verdifull backing på beslutninger.”

Særlig innen det juridiske har Hannes søkt hjelp i Apollon.

“Deres juridiske kompetanse overgår min, som er svært nyttig når det kommer til saker rundt tvungen psykisk helsevern, eksempelvis.”

Fleksibilitet

Den store fordelen med å være vikar er fleksibiliteten, både med tanke på oppdrag, sted, turnus og ferie.

“Jeg har nettopp kommet tilbake fra en fire uker lang sommerferie i mitt hjemland Island, som jeg valgte å ta i september. Tidligere i år tok jeg tre uker fri på vårparten – også det etter eget ønske.”

Hannes har også full fleksibilitet når det kommer til oppdragene han velger.

“Jeg kan selv velge å si nei eller ja til de forespørslene Apollon kommer med. Så langt har jeg ikke sagt nei, da de kjenner meg og mine preferanser og har dermed truffet veldig godt på det jeg har blitt tilbudt.”

Valgmulighetene blir enda større nå som Apollon Medical har inngått rammeavtale med sykehusinnkjøp for bemanning av psykologspesialister.

Betingelser

Det er ikke til å stikke under en stol at betingelsene som vikar oftest overgår det man får som ansatt i  spesialisthelsetjenesten. Men akkurat hvor mye bedre er en godt bevart hemmelighet.

“Jeg kan ikke gå ut med noen prosenter, men på en skala fra «litt bedre» til «svært mye bedre» kan jeg vel si at betingelsene er veldig mye bedre. For å si det slik – jeg kan ta veldig mye mer fri enn før uten at det går utover bankkontoen. Det er det Apollon som har fremforhandlet for meg.”

Forutsetningene har endret seg i bransjen etter regjeringens innføring av nye regler for innleie av arbeidskraft.

“Der må jeg berømme Apollon, for de tok støyten rent økonomisk slik at mine betingelser skulle forbli de samme. Det er et bevis på at Apollon prioriterer vikarene sine over kortsiktig inntjening.”

Ikke nødvendigvis for alle

Høyt faglig nivå, økt fleksibilitet og gode betingelser til tross; Hannes mener ikke at det å være vikar passer for alle.

“Du må være tilpasningsdyktig siden du bytter jobb oftere enn de mest fast stilling. Dessuten må du tåle å ikke være hjemme like ofte som andre, selv om jeg også har hatt en turnus med én uke på og én uke av. Samtidig er det mange oppdrag over hele landet, så oppdrag nær eget bosted er absolutt mulig.”

Hannes trekker også frem kravene Apollon stiller. Han har selv foreslått mulige kolleger til selskapet, uten at de har blitt tatt inn i varmen.

“Du må være faglig sterk for å slippe gjennom nåløyet. Apollon har høye krav til hvem de tar inn, fordi de prioriterer kvalitet i leveransene såpass høyt. Det gir fornøyde oppdragsgivere, som igjen gir bedre oppdrag – til det beste for vikarene.”

Noen ulemper til tross, så er Hannes rask med å anbefale vikarlivet og særlig Apollon til de fleste.

“Jeg har i grunn bare positive erfaringer med Apollon; de leverer hver gang.”

Psykologspesialister – Apollon Medical